• Az utolsó élményhajhász? – Mazda MX-5 RF G184 Takumi (2020) teszt

  2020-at írunk, s noha tagadhatatlanul lenyűgöző autóipari evolúciót élhetünk meg, az igazán naturista, nyers vezetési élményt ígérő darabok már egyre kisebb számban lelhetőek fel a márkák kínálatában. Pedig néha már nagyon hiányoznak – a forróságtól pattogó kipufogó, amely nemrég még üvöltött, a betonkemény futómű, ami az imént kirázta a fogtöméseim vagy épp a piszkosul közvetlen kormány, ami miatt jól esik pihentetni megfáradt végtagjaim. A Mazda MX-5 az egyik utolsó mohikán e tekintetben, ezért a teszthét minden pillanatát igyekeztünk tartalmasan kihasználni, hiszen ki tudja, meddig élvezhetjük még az egyre csak eltűnő, ám briliánsan nyers élményautókat.

 • Ízelítő érkezett a Nissan 370Z utódjáról

  Tizenkét év. Napjaink autóiparában két teljes generáció pörög ki ennyi idő alatt, ha az általános hat éves modellciklussal számolunk. Tizenkét év: ennyi idő telt el, hogy a Nissan bejelentette a 370Z érkezését. (Ami a 350Z 2003-as bemutatója után teljesen időben érkezett.) A japánok most tették hivatalossá a már évek óta terjedő pletykát: lesz utódja a hátsókerék-hajtású sportmodellnek. A gyártó Youtube-csatornáján közzétett videó ráadásul nem csak az új Z-t, hanem több jövőbeli új Nissant is bemutat.

 • Bemutatkozott az új Volkswagen Golf alapmotorja

  Nagy meglepetésre ne számítsunk: már eddig is tudtunk, hogy a konszern egyliteres, háromhengeres turbómotorja lesz az új Volkswagen Golf beszálló erőforrása is, de immár a hivatalos adatok is megérkeztek – már csak egy ütős árra lenne szükség.

 • Nettó százezerbe se kerül ez a Lamborghini

  2020 tavasza sokunk számára emlékezetes marad, az évszak utolsó munkanapján játsszunk el a Lamborghini birtoklás gondolatával. Ugyanis a márkától megszokotthoz képest jóval alacsonyabb árfekvésű a Sián FKP 37 típusú autó. A titok nyitja egyrészt a sok műanyag alkatrész, másrészt a tény, hogy a járművet otthon összeszerelhető kitként lehet megvásárolni. Azon vevőjelöltek se csüggedjenek, akik nem rendelkeznek megfelelően felszerelt műhellyel, esetleg még garázsuk sincs: ez a Lamborghini különösebb szaktudás és szerszám nélkül is készre szerelhető. Az autó ugyanis a valódi olasz műremek 1:8-as méretarányban kicsinyített mása, teljes neve pedig Lego Technic Lamborghini Sián FKP 37.

 • Megérkezett hozzánk a BMW legelső elsőkerékhajtású kupéja

  Persze nem is igazán kupé, de ez mellékes: a BMW 2-es Gran Coupé manapság divatos, látványosabb formákba csomagolva kínál többet a szokványos kompakt szedánoknál. A típus pedig hazánkba is megérkezett: mutatjuk a képességeket, az árakat és a később érkező új hajtásláncokat is.

© Copyright 2020 Király Autóház Tatabánya All rights reserved.